SALUTACIÓ

MISSATGE DE L'ALCALDessa de vilassar de mar

Benvolguts i benvolgudes,

Com a alcaldessa de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, em plau especialment poder‐vos adreçar unes paraules amb motiu de la celebració més important de l’any: la Festa Major de Sant Joan.

Les festes són fites destacades en el calendari que permeten trencar amb la rutina, divertir‐se, trobar‐se amb la gent i fer poble, i la festa més important de l’any és la Festa Major. En el nostre cas, el fet que coincideixi amb el solstici d’estiu, l’arribada del bon temps, la fi del curs escolar i la proximitat de les vacances li dona un valor afegit. La presència del foc, de menjars associats a la festa, com la coca i el cava, i del bon temps, que convida a sortir al carrer i gaudir de la nit, constitueixen els complements ideals per fer de Sant Joan la nit més especial de l’any.

I com no podia ser d’una altra manera, la Festa Major està pensada per a tots els públics i pretén cobrir el màxim d’interessos i sensibilitats, amb les activitats de carrer i la música com a elements centrals.

Tindrem exposicions –no us perdeu la commemoració del 150è aniversari del naixement de Maria Ferrés i Puig al Museu Enric Monjo–; màgia, teatre de sala amb La Tropa Teatre i animació de carrer; jocs per a infants; activitats de cultura popular i tradicional amb els Ssstrèpits, la Flama del Canigó, el pubillatge, els gegants, els castellers, les sardanes, la penjada i la despenjada de l’ase Innocenci, i el correfoc com a elements destacats; la trobada d’embarcacions tradicionals a l’espigó de Garbí amb Bricbarca i el Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí amb el Sant Ramon; la sana rivalitat dels tres sectors i les propostes per a tots els públics de La Rierada; la xerrada del CEV i les visites guiades pel nostre patrimoni; i, sobretot, la música de la Sant Pau Rhum Band, la Coral Englantina, el Cor VilasSons, la Vilassar Big Band, el concert de cantautors amb Marta Kaoba, Pol Pla i Laia dels Vents, la revetlla amb Los 80 Principales, La Principal de la Bisbal, el Neverita Urban Fest i la nit amb els tributs a ABBA i Queen. I per rematar‐ho, un castell de focs més espectacular que mai!

Només em queda agrair l’esforç realitzat per les entitats del municipi per poder realitzar aquest programa, la feina dels serveis municipals que el faran possible i la participació de tota la ciutadania que, de ben segur, s’implicarà de forma massiva en tots els actes. Entre tots aconseguirem, un any més, que Sant Joan sigui la nostra Festa Major.

Visca Sant Joan i visca Vilassar de Mar!

Laura Martínez i Portell

Alcaldessa de Vilassar de Mar

MISSATGE DEL regidor de festes populars

Vilassarencs i vilassarenques,

Un any més, arriba la Festa Major de Sant Joan amb un programa engrescador que ens convida a sortir al carrer i fer‐nos nostra la celebració més important de l’any.

Com sempre, comptem amb les propostes de les nostres entitats que contribueixen a fer‐la possible amb els seus actes culturals, socials i esportius –a les quals vull agrair des d’aquesta tribuna la tasca que duen a terme tot l’any–, que es combinen amb les propostes de més gran format impulsades per part de la Regidoria de Festes Populars. 

Com a novetats més destacades, vull esmentar la reorientació de les activitats de lleure per als joves, amb l’objectiu de promoure la seva participació en el Neverita Urban Fest, com a cantautors en espais diversos, i com a punxadiscos per la revetlla de Sant Joan, després del grup Los 80 Principales. Hem programat una nit per a un públic més de mitjana edat amb els grups de tribut a Queen i ABBA, i hem organitzat un castell de focs d’artifici més potent. Per tal de fer més inclusiva i accessible la Festa Major, tindrem una franja horària tranquil·la a la fira d’atraccions per tal que totes les persones puguin gaudir d’aquest espai de lleure.

Al costat dels actes de les entitats, de les propostes de més gran format i de les novetats, també hi ha lloc per a propostes més puntuals però igualment interessants: la concentració de cotxes clàssics, les acrobàcies en moto de Narcís Roca, els contes per a adults de la Biblioteca Municipal, les havaneres, el rom cremat, els espectacles d’animació de carrer...

En definitiva, en el programa hi trobareu tota mena de propostes per a tots els públics, que són possibles gràcies a la feina d’entitats, Ajuntament i empreses diverses a les quals vull agrair la seva contribució.

Només em resta convidar‐vos a sortir al carrer, participar de les activitats i gaudir intensament de l’esperit festiu del poble. Feu‐vos vostra la festa, feu poble i compartiu l’orgull de sentir‐vos vilassarencs i vilassarenques.

Molt bona Festa Major de Sant Joan!

Jordi Pallés i Marimón

Regidor de Festes Populars