DIlluns 24 de juny

04.30 h

Corretorrats, cercavila dels Mansuets de Foc

De l’aparcament del Patronat Parroquial fins a la plaça de l’Ajuntament

CLICAR per més info

En acabar els concerts de La Rierada, tindrà lloc una cercavila amb foc per animar la matinada. Reptem els més valents a córrer amb nosaltres davant del foc, sempre ben protegits i amb ganes de passar-nos-ho bé!

CLIQUEU PER VEURE LES MESURES DE SEGURETAT PER AL CORRETORRATS

Per als propietaris d’establiments i veïns:

-Per evitar accidents, retireu del carrer qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del correfoc com, per exemple, testos, taules, cadires, para-sols...

-Retireu els vehicles de la zona per on passarà la cercavila de foc.

-Tanqueu les portes, les finestres i els balcons i protegiu les obertures per impedir l’entrada de coets i  guspires.

-Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals exteriors per prevenir que es puguin encendre.

-Protegiu els aparadors i les vidrieres ubicades en l’itinerari que seguiran els grups de foc. Podeu utilitzar com a protecció cartrons per tal d’evitar cremades als vidres i altres elements de l’immoble.

-Desconnecteu tot tipus d’alarmes.

-Encara que els assistents al correfoc us demanin aigua per reduir la calor, no els en tireu. Així evitareu que la pólvora es mulli i exploti o surti en una direcció imprevista.

-No col·loqueu decoració penjada dels fanals, balcons, parets, carrers ni places en tot el recorregut del correfoc.

Per als espectadors i els participants:

-Informeu-vos bé del recorregut del correfoc i seguiu les recomanacions i les indicacions dels serveis d’ordre per tal que la vostra participació en el correfoc esdevingui una autèntica festa.

-La roba idònia per assistir a un correfoc és la de cotó, amb mànigues, pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agafin bé els peus. Eviteu participar activament en l’acte si porteu roba de fibra sintètica, ja que provoca greus cremades en el cas que accidentalment s’encengui.

-Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot, no corregueu, ja que les flames revifarien.

-Espereu la comitiva del correfoc en carrers amples i eviteu les aglomeracions i els embussos de gent.

-No demaneu aigua als veïns. Així, evitareu bloquejos i relliscades i que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.

-No porteu els vostres infants més petits a primera línia de foc.

-No envaïu l’espai on el grup de foc fa l’actuació i no agafeu ni destorbeu cap dels seus membres.

-No es pot encendre foc ni fumar al voltant de les bosses o receptacles de material pirotècnic ni a prop dels portadors del material que utilitzen els grups.

-Eviteu posar-vos sota el material pirotècnic que trobeu a la via pública quan sigui encès al pas del correfoc.

-Mantingueu la distància de seguretat adequada per resguardar-vos de les espurnes i detonacions dels productes pirotècnics que s’usen tradicionalment.

-Salteu sempre endavant i mai enrere, individualment o bé en grups molt reduïts, i no us col·loqueu mai entre els timbalers i els diables per no destorbar les colles.

-En tots els casos i, per tant, també si es produeix un accident, l’incompliment d’aquestes mesures de seguretat i recomanacions per als actes de foc serà responsabilitat de cada participant.

06 h

Despertada sorollosa i enlairament de coets, a càrrec dels Mansuets de Foc

Plaça de l’Ajuntament

CLICAR per més info

Els Mansuets de Foc faran una cercavila pels carrers del poble per despertar les autoritats i durant el recorregut aniran llençant coets per convidar la ciutadania a continuar la Festa Major.

De 10 h a 14 h

Jornada de portes obertes de l’Associació de pessebristes i modelistes de Vilassar

C. Narcís Monturiol, 23, aula 9

CLICAR per més info

Si us apropeu al local de Narcís Monturiol, podreu veure el taller, l’exposició de figures interna i els  treballs que habitualment desenvolupa l’Associació de pessebristes i modelistes de Vilassar de Mar.

De 10 h a 21 h

34a Fira d’artesania, dibuix, pintura i ceràmica de Vilassar de Mar, a càrrec de VilassART

C. Sant Pau

CLICAR per més info

La tradicional Fira de dibuix, pintura i ceràmica de Festa Major, organitzada per VilassART, incorporarà enguany les obres de diversos artesans que ens permetran gaudir dels seus treballs. Podeu consultar la pàgina web de Vilassart: https://vilassart.cat/

11 h

Solemne Ofici de Festa Major en memòria del naixement de sant Joan Baptista, amb la participació de la Coral Englantina, que interpretarà la Missa Pontificalis de Lorenzo Perosi que cantarà els goigs a Sant Joan Baptista. Amb el toc manual de Glòria. Església Parroquial. A la sortida de l’ofici, balls de protocol de l’Especiosa i el Pigat i la Lucia de l’AVAL

Plaça de l’Església

CLICAR per més info

El solemne Ofici de Festa Major en llaor a Sant Joan Baptista comptarà amb la participació de la Coral Englantina, que interpretarà la Missa Pontificalis de Lorenzo Perosi (1872-1956) que cantarà els goigs a Sant Joan de Vilassar de Mar, obra del sacerdot i poeta vilassarenc Mossèn Pere Ribot i Sunyer.

A la sortida de l’ofici, tindran lloc a la plaça de l’Església els balls de protocol de l’Especiosa i el Pigat i la Lucia de l’AVAL.

12.30 h

Toc manual de campanes, a càrrec del Centre d’Estudis Vilassarenc i la Parròquia de Sant Joan de Vilassar de Mar

Plaça de l’Església

CLICAR per més info

Amb motiu de la commemoració del naixement de Sant Joan Baptista tindrà lloc el repic de la campana major immediatament després del Solemne ofici de Festa Major.

18.30 h

Visita guiada a la Casa Museu Carme Rovira (amb aforament limitat, cal inscripció prèvia)

CLICAR per més info

Inscripcions al correu electrònic rutesfestamajor@gmail.com i al número de whatsapp 691813861, com a molt tard, fins a les 13 h del 21 de juny. Les places són limitades.

19 h

Festa dels colors (festa holi)

Plaça Tarradellas

CLICAR per més info

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ens proposa celebrar el 28-J, Dia de l’orgull LGBTI, omplint la plaça de música i colors. Vine i participa a la festa holi!

19 h

Concerts de cantautors: Marta Kaoba

Plaça del Mercat Municipal

CLICAR per més info

Marta Kaoba (https://www.instagram.com/martakaoba/), projecte format per Marta Kaoba (veu i guitarra), Alba Luz (veu) i Joaquín de la Cruz (percussió) és un grup emergent que fa tres anys descobreix la màgia de la música: crear cançons i compartir-les per sanar processos, visibilitzar temàtiques difícils i transmetre el que no s’acostuma a dir parlant, en un estil folk-soul. Actuarà a la plaça del Mercat Municipal.

19 h

Exhibició castellera, a càrrec dels Capgrossos de Mataró i els Xics de Granollers

Plaça de l’Ajuntament

CLICAR per més info

Els Capgrossos de Mataró comptaran amb l’acompanyament dels Xics de Granollers, una colla fundada el 1991 que vesteix amb camisa de color grana i és coneguda amb el nom de xics. Els seus millors castells són 2d8 amb folre, 7d8, 3d8 i pilar de 6 carregat. Podeu consultar la pàgina web dels Capgrossos de Mataró (https://capgrossos.cat/) i la pàgina web dels Xics de Granollers (https://www.xics.cat/la-colla/)

19.45 h

Concerts de cantautors: Marta Kaoba

Plaça del Mercat Municipal

CLICAR per més info

Marta Kaoba (https://www.instagram.com/martakaoba/), projecte format per Marta Kaoba (veu i guitarra), Alba Luz (veu) i Joaquín de la Cruz (percussió) és un grup emergent que fa tres anys descobreix la màgia de la música: crear cançons i compartir-les per sanar processos, visibilitzar temàtiques difícils i transmetre el que no s’acostuma a dir parlant, en un estil folk-soul. Actuarà a la plaça del Mercat Municipal.

20 h

Concert de Festa Major amb La Principal de la Bisbal

Escola Pérez Sala

CLICAR per més info

La Principal de la Bisbal -cobla oficial de la Generalitat de Catalunya- va ser fundada el 1888. En l’actualitat està dirigida pel compositor i director Francesc Cassú i Jordi i està formada per dotze músics i quatre veus. Aquest vespre ens oferirà un magnífic concert totalment renovat que barrejarà estils i músiques amb l’objectiu de fer-nos sentir que la música ens pot emocionar com cap altra de les arts. Podeu consultar la pàgina web de La Principal de la Bisbal: http://laprincipaldelabisbal.com/portal/

20.30 h

Combat de glosa tropical, a càrrec del Casal Popular Atzari

Plaça del Círcol

CLICAR per més info

Vine a gaudir del millor cant improvisat amb glosadores vingudes d’arreu del país. A la mateixa plaça hi haurà sopar popular (botifarrada i opció vegana).

22 h

Ballada de sardanes amb la cobla La Principal del Llobregat

Plaça de l’Ajuntament

CLICAR per més info

La cobla La Principal del Llobregat, fundada el 1929 a Cornellà de Llobregat, va obtenir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya amb motiu del seu 75è aniversari. Destaca pel seu treball conjunt amb formacions corals, instrumentals i rítmiques, per la col·laboració amb altres cobles i la  participació en múltiples cicles musicals. En aquesta ocasió, interpretarà un programa especial de Festa Major. I després de ballar, coca i cava per a tothom i sorteigs amb productes gentilesa dels establiments del poble! Brindarem pels Joans i Joanes! No us ho perdeu! Podeu consultar la pàgina web de la Llobregat: https://lallobregat.wixsite.com/lallobregat

22 h

Espectacle d’humor i màgia Imperfecto, d’Isaac Jurado, a càrrec de Màgic Grup Maresme

Plaça Picasso

CLICAR per més info

L’associació Màgic Grup Maresme ha programat una vetllada de màgia i humor a càrrec d’Isaac Jurado, que ens garantirà, amb la participació del públic, una  gala entretinguda i dinàmica. Podeu consultar la pàgina web d’Isaac Jurado CLICANT AQUÍ

23.30 h

Ball de Festa Major amb La Principal de la Bisbal

Escola Pérez Sala

CLICAR per més info

La Principal de la Bisbal ens oferirà una nit de ball amb música, so i llum, amb una selecció de les cançons actuals i de les cançons de tota la vida, que han passat de generació en generació i continuen tenint sentit perquè són portadores vives de la festa. Si hi ha la Principal, hi ha festa! Podeu consultar la pàgina web de La Principal de la Bisbal: http://laprincipaldelabisbal.com/portal/