DISSABTE 22 de juny

De 9.30 a 12.30 h

X Trobada d’embarcacions de vela tradicional 2024, a càrrec de Bricbarca i Club de Pescadors de l'Espigó de Garbí

Platja de l'Espigó de Garbí

CLICAR per més info

Bricbarca i el Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí organitzen una trobada d’embarcacions de vela tradicional que ens permetrà gaudir de fins a una vintena d’aquestes naus que fins no fa gaires anys solcaven el nostre mar i que ara, gràcies a l’esforç d’entitats implicades en la protecció i la promoció del nostre patrimoni marítim, podem contemplar a Vilassar de Mar.


10 h

Gimcana de sectors, a càrrec de la Rierada

Plaça de l’Ajuntament

CLICAR per més info

Els diversos sectors competiran entre ells amb un seguit d’activitas i reptes per tot el poble. Vine i participa! Pots trobar tota la informació a www.rierada.cat.


De les 10 a les 13 h

Minigolf

Plaça Picasso

CLICAR per més info

Si voleu provar les vostes habilitats en un camp amb quinze pistes de minigolf, aprofteu l’avinentesa i acosteu-vos a la plaça Picasso. Una activitat per als infants que podreu gaudir en família, matí i tarda!


11 h

Subhasta cantada de peix, a càrrec del Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí

Platja de l’espigó de Garbí

CLICAR per més info

Si voleu participar en una subhasta de peix capturat a les nostres platges, a la manera tradicional, començant pel preu més alt, i a la baixa, fins que algun dels presents es faci amb el lot, aprofiteu l’oportunitat que us ofereixen els nostres pescadors.


D’11 a 14 h

Fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

La fira d’americans ens portarà un cap de setmana de propostes lúdiques, culturals i gastronòmiques, pensades per a tots els públics.


11.30 h

Actuació itinerant “Els americans amb el mosso”, de la Cia. Toniton a la fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

Una parella d’americans arribarà amb les seves maletes acompanyada d’un divertit mosso que al mateix temps farà accions de malabars, acompanyats amb música.


13 h

Actuació itinerant “Els banyistes van a la platja”, de la Cia. Toniton a la fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

Dos simpàtics personatges amb banyador d’època intentaran trobar la platja de Vilassar, tot creant divertides accions  amb l’ajut del públic assistent.


16.45 h

Partides simultànies d’escacs

Plaça del Comú de les noies (Carrer d’en Saura)

CLICAR per més info

Partides simultànies d’escacs, a càrrec d’un mestre internacional, organitzades pel Club Escacs Vilassar de Mar. Inscripcions 15 minuts abans de l’inici de l’activitat.


17 h

Vermut Soundsystem, a càrrec de la Rierada i l’Associació Cultural Boatiné

Plaça Pau Vila

CLICAR per més info

Vine al vermut musical més tropical de la comarca, a càrrec de la Rierada i l’Associació Cultural Boatiné.


17 h

Recepció i confirmació del pubillatge i obertura de l’exposició “35 anys de Pubillatge a Vilassar de Mar”, a càrrec del Pubillatge de Vilassar de Mar

Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8)

CLICAR per més info

La recepció i confirmació del pubillatge coincidirà amb l’obertura de l’exposició “35 anys de Pubillatge a Vilassar de Mar”, a càrrec del Pubillatge de Vilassar de Mar, on de ben segur que hi trobareu moltes persones conegudes.


De les 17 a les 20 h

Minigolf

Plaça Picasso

CLICAR per més info

Si voleu provar les vostes habilitats en un camp amb quinze pistes de minigolf, aprofteu l’avinentesa i acosteu-vos a la plaça Picasso. Una activitat per als infants que podreu gaudir en família, matí i tarda!


De 17 a 21 h

Fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

Podreu gaudir de les propostes lúdiques, culturals i gastronòmiques de la fira d’americans també en horari de tarda.


17 h

Campionat Slot de Festa Major, a càrrec d’Slot Meeting, els amics de l’Scalèxtric de Vilassar de Mar

Escola Pérez Sala

CLICAR per més info

Slot Meeting, els amics de l’Scalèxtric de Vilassar de Mar, organitza el Campionat d’excalèxtric slot de Festa Major amb circuits en mode cronòmetre per a tot el públic a partir de 4 anys. Hi haurà premis per a tres categories (infants, joves i adults).


18 h

Inauguració de la LXVI Exposició Col·lectiva de VilassART i de l’exposició del X Concurs de dibuix, pintura i ceràmica i Exposició infantil de Festa Major 2024, a càrrec de VilassART

Espai Cultural Can Bisa (C. Montserrat, 8) i Hotel d’Entitats (C. Sant Joan, 36)

CLICAR per més info

La LXVI Exposició Col·lectiva de VilassART amb obres de pintura, dibuix i ceràmica realitzades per les persones associades i l’alumnat es podrà veure fins al 28 de juliol a l’Espai Cultural Can Bisa. A continuació, s’inaugurarà l’exposició del X Concurs de dibuix, pintura i ceràmica i l’Exposició infantil de dibuix, pintura i ceràmica de Festa Major 2024 a l’Hotel d’Entitats, on també tindrà lloc el vernissatge Podeu consultar la pàgina web del Museu Municipal: https://museuvilassardemar.cat.


18.30 h

Proclamació de guanyadors i lliurament del premi "Josep Maria Gomis" a la millor obra en pintura i dibuix i el premi "Salvador Giol" a la millor obra de terracota, a càrrec de VilassART

Hotel d’Entitats (C. Sant Joan, 36)

CLICAR per més info

El premi "Josep Maria Gomis" reconeix la millor obra en pintura i dibuix i el prmei "Salvador Giol", la millor obra de ceràmica. Podeu consultar la pàgina web de Vilassart: https://vilassart.cat/


18.30 h

Cercavila del pubillatge amb la participació dels Ssstrèpits i els Nans de l’AVAL i els Mansuets de Foc, a càrrec del Pubillatge de Vilassar de Mar

De la Sala Cultural Maria Roser Carrau fins a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar

CLICAR per més info

Les persones representants del pubillatge, amb la participacció dels Ssstrèpits i els Nans de l’AVAL i els Mansuets de Foc, realitzaran una cercavila des de la Sala Cultural Maria Roser Carrau fins a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, amb una petita demostració de pirotècnia dels Mansuets de Foc a la plaça Pau Vila.


18.30 h

Actuació itinerant “Els periodistes informen”, de la Cia. Toniton a la fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

Dos periodistes d’un prestigiós diari  de la capital realitzaran entrevistes a la gent sobre la situació del poble per tot el recorregut del mercat.


18.30 h

Escape room: The final countdown, de la regidoria de Joventut

Plaça Tarradellas

CLICAR per més info

Un hacker ha aconseguit col·locar una bomba. Quins cables hauràs de tallar abans que no s'acabi el temps? Experiència d'escape room única i emocionant per a joves de 12 a 17 anys. Activitat gratuïta proposada pel Consell d'Adolescents de VDM, amb inscripció prèvia a l’app VDM.


18.30 h

Visita guiada per la ruta del patrimoni dels americans (amb aforament limitat, cal inscripció prèvia)

CLICAR per més info

Si voleu aprofundir en el coneixement de la petja dels americans en el nostre poble, aprofiteu l’avinentesa per fer la ruta del patrimoni dels americans. Inscripcions al correu electrònic rutesfestamajor@gmail.com i al número de whatsapp 691813861, com a molt tard, fins a les 13 h del 21 de juny. Les places són limitades.


19 h

Concerts de cantautors: Pol Pla i Laia dels Vents

Jardí de l’Espai Cultural Can Bisa i plaça Ventura Gassol

CLICAR per més info

Dos cantautors locals ens oferiran dos mitjos concerts acústics a l’aire lliure, a les 19 i a les 19.45 h.

La seva guitarra sempre l'acompanya. Pol Pla, nascut a Vilassar de Mar, és cantant i compositor de peces íntimes, carregades d'una sensibilitat i transparència extraordinàries. Una proposta que, a partir de les seves experiències, desperta emocions i sentiments en allò més profund. Pol Pla (https://www.instagram.com/polplatarres/) presenta ara el seu primer EP: Clavell blau. Actuarà al jardí de l’Espai Cultural Can Bisa.

Laia dels Vents (www.laiadelsvents.bandcamp.com) és una cantautora de l'ànima, expressant l'esperit a través de les cançons que li inspira la Vida i aquelles que són cantades en infinits cercles ara mateix arreu del món per elevar la vibració en nosaltres i el planeta i recordar-nos el sentiment de pau i unió i que ens pertanyen pel sol fet d'existir. Canta el cant que li surt del cor, les seves pròpies cançons,  cant devocional, des de les cançons que li inspira la natura a mantres i cançons de diferents països, sobretot Amèrica Llatina, on hi va viure set anys en connexió amb la Mare Terra i el seu ritme natural. Actuarà a la plaça Ventura Gassol.

19.30 h

Concert del Cor VilasSons de l’Aula de Música

Veral de l’Ocata

CLICAR per més info

El Cor VilasSons va néixer el 2014 en el sí de l’Aula de Música sota la direcció de Judit Neddermann i actualment el dirigeix Marcel Llimona. En l’any del seu desè aniversari tindrem convidats molt especials. El Cor interpreta un repertori que combina el gospel amb la música tradicional i folklòrica de diferents països, amb cançons arranjades pel seu director. L’energia i la simpatia que transmeten els ses membres són els trets distintius d’aquesta formació.


19.30 h

Teatre de Festa Major amb l’obra No hi ha lladre que per bé no vingui, de Dario Fo, a càrrec de La Tropa Teatre

Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8)

CLICAR per més info

L'obra gira entorn d'una parella en la què el marit i la muller s'enganyen i tot surt a la llum quan a les seves vides apareix un lladre i la seva esposa, que serà la que descobrirà l'engany. Una serie de malentesos s'acumulen a mesura que va avançant l'acció i entren més personatges a escena, que per no ser descoberts es van culpant els uns als altres. Obra original de Dario Fo, guanyador del Premi Nobel de Literatura de 1977. Aquesta comèdia d'embolics en la que entre rialles i malentesos, els enganys es barregen amb les mentides és una farsa en la que els personatges son capaços de fer el més absurd per tal de mantenir oculta la trampa en què s'han ficat. Una reflexió sobre la doble moral i la hipocresía del ser humà on tot i res és el que sembla. Direcció: Joan Valls. Preu de l’entrada: 10 € (8 € socis/es de la Tropa). Venda d’entrades: a la web de la Tropa Teatre www.latropateatre.net i una hora abans de cada representació a taquilla.

19.30 h

Concert de Festa Major amb el Cor Madrigalista de Mataró, la Coral Primavera per la Pau de Mataró i la Coral Englantina de Vilassar de Mar

Església Parroquial

CLICAR per més info

La Coral Englantina organitza el tradicional concert de Festa Major amb la participació del Cor Madrigalista de Mataró, la Coral Primavera per la Pau de Mataró i la Coral Englantina de Vilassar de Mar.

19.45 h

Concerts de cantautors: Pol Pla i Laia dels Vents

Jardí de l’Espai Cultural Can Bisa i plaça Ventura Gassol

CLICAR per més info

Aprofiteu l’avinentesa i apropeu-vos a escoltar com sonen els projectes dels nostres convilatans Pol Pla i Laia dels Vents. La seva música és de km 0!

20 h

Acte de proclamació del Pubillatge de Vilassar de Mar 2024 i comiat del Pubillatge de 2023, a càrrec del Pubillatge de Vilassar de Mar

Plaça de l’Ajuntament

CLICAR per més info

En el decurs d’aquest acte, s’acomiadaran els representants del Pubillatge de 2023 Núria, Enric, Júlia, Adrià i Xènia, i es proclamaran els nous representants dels Pubillatge de Vilassar de Mar 2024.

20 h

Actuació itinerant “Els americans amb el mosso”, de la Cia. Toniton a la fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

Una parella d’americans arribarà amb les seves maletes acompanyada d’un divertit mosso que al mateix temps farà accions de malabars, acompanyats amb música.


20

Concerts de Festa Major amb Candlemind, Ven'nus, Dani6ix + Izzkid, Mercabanda i PD Maki, a càrrec de la Rierada 

Aparcament del Patronat Parroquial

CLICAR per més info

La Rierada ens portarà música en directe i un punxadiscos a l’aparcament del Patronat Parroquial.


21 h

Gran paellada popular, a càrrec de la Rierada

Aparcament del Patronat Parroquial

CLICAR per més info

Si voleu gaudir d’una gran paella de verdures, acosteu-vos al Patronat Parroquial. Venda de tiquets a 10 €, a partir de les 19.30 h.


21.30 h

Sopar del Pubillatge de Vilassar de Mar 2024, a càrrec del Pubillatge de Vilassar de Mar

Plaça del Círcol

CLICAR per més info

El Pubillatge de Vilassar de Mar organitzarà un sopar per al pubillatge i acompanyants de tot Catalunya obert al públic (entrepà, refresc i coca) al preu 6 € (reserves a l’adreça pubillatgevilassardemar@gmail.com).


22 h

Concert de la Vilassar Big Band de l’Aula de Música (Aula de Música)

Veral de l’Ocata

CLICAR per més info

La Vilassar Big Band, nascuda en el sí de l’Aula de Música el 2013, és una orquestra de jazz formada per 17 músics i dos cantants. El seu objectiu primordial és apropar i divulgar el repertori jazzístic, propulsar la música en viu i oferir concerts. En aquesta actuació interpretarà obres de diferents èpoques, estils i compositors, bona part de les quals arranjades pels músics de la mateixa orquestra, que en l’actualitat està dirigida per Sergi Rovira. També comptarem amb el violoncel·lista i compositor Paul Sthouthamer com a director convidat d’una actuació que ens oferirà un repertori ben variat pensat per fer gaudir a tots els públics. Podeu consultar la pàgina web de l’Aula de Música: https://www.aulademusica.cat/


22 h

Nit de Tributs amb ABBA The New Experience (tribut a ABBA) i Show must gon on!!! (tribut a Queen) 

Escola Pérez Sala

CLICAR per més info

Enguany, dedicarem la nit de dissabte a recordar dos grups de música que han esdevingut mítics: Quenn i ABBA. 

Començarem amb ABBA The New Experience (tribut a ABBA), un grup amb una dilatada experiència que actua amb un gran nivell d’exigència i de qualitat per tal de realitzar l’homenatge que es mereix el mític grup suec que ha esdevingut un clàssic de la música contemporània. Podeu consultar la pàgina: https://www.abbathenewexperience.com/ i podeu veure un vídeo: https://youtu.be/Vkd7PtFDP5s

A continuació, tindrem Show must go on!!! (tribut a Queen), que trasllada a l’escenari la màgia i la força d’una de les bandes més icòniques i eclèctiques del segle XX. Amb la seva fidel posada en escena, ens retorna a l’escenari al carismàtic Freddie Mercury, amb el suport d’harmonies elaborades amb gran fidelitat per recrear la inoblidable experiència de reviure un show de Queen, des dels seus inicis fins al darrer treball. Podeu consultar la pàgina: https://www.facebook.com/ShowMustGoOnTributeQueen/ i podeu veure un vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=GoVLIuyvZzc

22.30 h

Concert de CoverUp, a càrrec del Pubillatge de Vilassar de Mar 

Plaça del Círcol

CLICAR per més info

En acabar el sopar, tindrà lloc un concert amb CoverUp per a tot el públic de Vilassar de Mar.