DIvendres 21 de juny

15.30 h

Recollida de l’ase i el drac a la Bressoleta, a càrrec dels Mansuets de Foc

Av. Arquitecte Eduard Ferrés i Puig i Av. Montevideo

CLICAR per més info

Els Mansuets de Foc recolliran el drac Cremavila de l’escola La Bressoleta de l’Av. Arquitecte Eduard Ferrés i l’ase Innocenci de la de l’Av. Montevideo, on s’hi hauran estat des de la setmana anterior, per portar-los al següent acte.

16.30 h

Visita a la Casa Pairal, a càrrec dels Mansuets de Foc i els Sons de l’AVAL

Casa Pairal (C. Rosari, 59)

CLICAR per més info

Tot seguit, els Mansuets de Foc i els grallers dels Sons de l’AVAL portaran la Festa Major a la gent gran, amb una petita demostració de foc.

18 h

Concentració de vilatans dels diversos sectors i cercavila per anar a rebre el Sant Ramon i el Pigat i la Lucía, a càrrec de les colles de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre

Plaça de l’Ajuntament

CLICAR per més info

Les veïnes i els veïns dels diversos sectors del poble es concentraran amb les respectives banderes per anar tots junts en cercavila cap a l’espigó de Garbí a rebre el Sant Ramon, que portarà el Pigat i la Lucia, a càrrec de les colles de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre. Podeu consultar la pàgina web de Bricbarca: http://www.bricbarca.org/

18.15 h

Arribada del Sant Ramon i desembarcament del Pigat i la Lucía i els representants de cada sector, que portaran l’exvot del Sant Ramon i les banderes dels colors de la Rierada, amb Bricbarca, Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí, les colles de l’AVAL i La Tropa Teatre

Platja de l’espigó de Garbí

CLICAR per més info

El quillat Sant Ramon i les embarcacions de Bricbarca portaran el Pigat i la Lucia, l’exvot del Sant Ramon, i els representants de cada sector amb les banderes respectives de la Rierada. A la platja hi haurà delimitada una zona per a cada sector, on el poble esperarà l’arribada de la seva bandera, amb Bricbarca, Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí, les colles de l’AVAL i La Tropa Teatre.

Els exvots mariners eren ofrenes fetes a una divinitat en senyal d’agraïment i en compliment d’un vot o en record d’un benefici rebut. Normalment consistien en un model d’una embarcació o d’un retaule policromat que es penjava a la paret o al sostre de l’ermita o capella on es venerava aquell sant o mare de Déu. La gent de mar vilassarenca feia les seves ofrenes al santuari de La Cisa, un dels principals santuaris mariners de la costa catalana. Per recuperar la tradició dels exvots, Bricbarca ha construït un model del Sant Ramon que romandrà a l’escala de l’altar major de l’església durant la Festa Major de Sant Joan.

18.30 h

Cercavila per anar al pregó, a càrrec de les colles de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre

Platja de l’espigó de Garbí

CLICAR per més info

La comitiva, que portarà l’exvot del Sant Ramon, es dirigirà cap a l’Ajuntament per escoltar el pregó.

18.45 h

Actuació de la Turrunats Band amb la interpretació de l’obra No hi ha res com Vilassar

Plaça de l’Ajuntament

CLICAR per més info

La Turrunats Band, nascuda en el si de l’Aula de Música, està formada per músics i aficionats del nostre poble. Ens oferirà peces variades de xaranga arranjades per ser tocades per instruments de vent al carrer de forma itinerant, entre elles No hi ha res com Vilassar, composada el 1951 pels vilassarencs Josep Pol i Ramon Castells.

19 h

Pregó de Festa Major, a càrrec de Jordi Masferrer, president dels Mansuets de Foc, i Albert Martí, president dels Sons, Ssstrepits i Gegants de Vilassar de Mar de l’AVAL, gran petardada, actuació de la Sant Pau Rhum Band, que interpretarà La Rumba de Vilassar de Mar, i exhibició del drac Cremavila i l’ase Innocenci dels Mansuets de Foc i els capgrossos, l’Especiosa i el Pigat i la Lucia i els Sons de l’AVAL

Plaça de l’Ajuntament

CLICAR per més info

El pregó de Festa Major tindrà un doble protagonista: Jordi Masferrer, president dels Mansuets de Foc, i Albert Martí, president dels Sons, Ssstrepits i Gegants de Vilassar de Mar de l’AVAL amb motiu de la celebració del seu 30è aniversari. A continuació, gran petardada i actuació de la Sant Pau Rhum Band, que interpretarà La Rumba de Vilassar de Mar. Els Mansuets de Foc, amb el drac Cremavila i l’ase Innocenci, i les diverses colles de l’AVAL (geganters, grallers i Ssstrèpits) faran una exhibició

20 h

Teatre La Santa Companyia, a càrrec de la Rierada

Aparcament del Patronat Parroquial

CLICAR per més info

Vine a l’aparcament del Patronat Parroquial a gaudir d’un espectacle teatral

21 h

Acte de cloenda dels actes del Centenari de la Unió Esportiva Vilassar de Mar

Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8)

CLICAR per més info

La Unió Esportiva Vilassar clourà els actes de celebració del Centenari del club amb la presentació d'un audiovisual que recull els actes realitzats en el decurs d’aquest any tan intens.

22.30 h

Correfoc de Festa Major, amb els Mansuets de Foc De la plaça Picasso a la plaça del Círcol. I, en acabar, cercavila. De la plaça del Círcol a la plaça de l’Església. Penjada de l’ase Innocenci, a càrrec dels Mansuets de Foc i els Sons de l’AVAL i música amb un PD, a càrrec de la Rierada

Plaça Picasso > Plaça del Círcol > Plaça de l'Església

CLICAR per més info

El tradicional correfoc dels Mansuets de Foc, acompanyats dels diables de Vilassar de Dalt i els diables de Castellar del Vallès, començarà a la plaça Picasso, continuarà per la plaça Jeroni Gelpí i seguirà pels carrers Picasso, Montevideo, Sant Joan, Montserrat, Santa Isabel, Sant Ignasi i plaça del Círcol. En acabar el correfoc, els Mansuets de Foc i l’ase Innocenci sortiran en cercavila acompanyats per una xaranga de la plaça del Círcol per procedir a la penjada de l’ase al campanar de l’Església parroquial de Sant Joan, amb la col·laboració dels grallers dels Sons, on s’hi estarà durant tots els dies de la Festa Major. I, en acabar, hi haurà l’actuació musical amb un punxadiscos, a càrrec de la Rierada. Podeu consultar el facebook dels Mansuets de Foc: https://ca-es.facebook.com/mansuets.diablesvilassar/

CLIQUEU PER VEURE LES MESURES DE SEGURETAT PER AL CORREFOC

Per als propietaris d’establiments i veïns:

-Per evitar accidents, retireu del carrer qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del correfoc com, per exemple, testos, taules, cadires, para-sols...

-Retireu els vehicles de la zona per on passarà la cercavila de foc.

-Tanqueu les portes, les finestres i els balcons i protegiu les obertures per impedir l’entrada de coets i  guspires.

-Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals exteriors per prevenir que es puguin encendre.

-Protegiu els aparadors i les vidrieres ubicades en l’itinerari que seguiran els grups de foc. Podeu utilitzar com a protecció cartrons per tal d’evitar cremades als vidres i altres elements de l’immoble.

-Desconnecteu tot tipus d’alarmes.

-Encara que els assistents al correfoc us demanin aigua per reduir la calor, no els en tireu. Així evitareu que la pólvora es mulli i exploti o surti en una direcció imprevista.

-No col·loqueu decoració penjada dels fanals, balcons, parets, carrers ni places en tot el recorregut del correfoc.

Per als espectadors i els participants:

-Informeu-vos bé del recorregut del correfoc i seguiu les recomanacions i les indicacions dels serveis d’ordre per tal que la vostra participació en el correfoc esdevingui una autèntica festa.

-La roba idònia per assistir a un correfoc és la de cotó, amb mànigues, pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agafin bé els peus. Eviteu participar activament en l’acte si porteu roba de fibra sintètica, ja que provoca greus cremades en el cas que accidentalment s’encengui.

-Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot, no corregueu, ja que les flames revifarien.

-Espereu la comitiva del correfoc en carrers amples i eviteu les aglomeracions i els embussos de gent.

-No demaneu aigua als veïns. Així, evitareu bloquejos i relliscades i que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.

-No porteu els vostres infants més petits a primera línia de foc.

-No envaïu l’espai on el grup de foc fa l’actuació i no agafeu ni destorbeu cap dels seus membres.

-No es pot encendre foc ni fumar al voltant de les bosses o receptacles de material pirotècnic ni a prop dels portadors del material que utilitzen els grups.

-Eviteu posar-vos sota el material pirotècnic que trobeu a la via pública quan sigui encès al pas del correfoc.

-Mantingueu la distància de seguretat adequada per resguardar-vos de les espurnes i detonacions dels productes pirotècnics que s’usen tradicionalment.

-Salteu sempre endavant i mai enrere, individualment o bé en grups molt reduïts, i no us col·loqueu mai entre els timbalers i els diables per no destorbar les colles.

-En tots els casos i, per tant, també si es produeix un accident, l’incompliment d’aquestes mesures de seguretat i recomanacions per als actes de foc serà responsabilitat de cada participant.

22.30 h

Neverita Urban Fest. El festival urbà més fresc de l’estiu!  

Escola Pérez Sala

CLICAR per més info

Si us acosteu al Neverita Urban Fest podreu gaudir amb els èxits del pop, urban, reggaeton, trap, electrònica i clàssics en una simbiosi perfecta. Un cóctel molt refrescant que aterra per combinar actuacions en directe amb DJ's, cantants i artistes locals, a més de pluja de regals i moltes més sorpreses!

Consulteu l'IG: https://www.instagram.com/neveritaurbanfest/

Consulteu el vídeo CLICANT AQUÍ