DISSABTE 24 de juny

04.30 h

Corretorrats, cercavila dels Mansuets de Foc

De l’aparcament del Patronat Parroquial fins a la plaça de l’Església

CLICAR per més info i mesures de seguretat

En acabar els concerts, tindrà lloc una cercavila amb una mica de foc per animar la matinada. Reptem els més valents a córrer amb nosaltres davant del foc, sempre ben protegits i amb ganes de passar-nos-ho bé!

MESURES DE SEGURETAT PER AL CORRETORRATS

Per als propietaris d’establiments i veïns:

-Per evitar accidents, retireu del carrer qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del correfoc com, per exemple, testos, taules, cadires, para-sols... 

-Retireu els vehicles de la zona per on passarà la cercavila de foc.

-Tanqueu les portes, les finestres i els balcons i protegiu les obertures per impedir l’entrada de coets i  guspires.

-Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals exteriors per prevenir que es puguin encendre.

-Protegiu els aparadors i les vidrieres ubicades en l’itinerari que seguiran els grups de foc. Podeu utilitzar com a protecció cartrons per tal d’evitar cremades als vidres i altres elements de l’immoble. 

-Desconnecteu tot tipus d’alarmes.

-Encara que els assistents al correfoc us demanin aigua per reduir la calor, no els en tireu. Així evitareu que la pólvora es mulli i exploti o surti en una direcció imprevista.

-No col·loqueu decoració penjada dels fanals, balcons, parets, carrers ni places en tot el recorregut del correfoc. 

Per als espectadors i els participants:

-Informeu-vos bé del recorregut del correfoc i seguiu les recomanacions i les indicacions dels serveis d’ordre per tal que la vostra participació en el correfoc esdevingui una autèntica festa.

-La roba idònia per assistir a un correfoc és la de cotó, amb mànigues, pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agafin bé els peus. Eviteu participar activament en l’acte si porteu roba de fibra sintètica, ja que provoca greus cremades en el cas que accidentalment s’encengui.

-Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot, no corregueu, ja que les flames revifarien.

-Espereu la comitiva del correfoc en carrers amples i eviteu les aglomeracions i els embussos de gent.

-No demaneu aigua als veïns. Així, evitareu bloquejos i relliscades i que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.

-No porteu els vostres infants més petits a primera línia de foc.

-No envaïu l’espai on el grup de foc fa l’actuació i no agafeu ni destorbeu cap dels seus membres.

-No es pot encendre foc ni fumar al voltant de les bosses o receptacles de material pirotècnic ni a prop dels portadors del material que utilitzen els grups.

-Eviteu posar-vos sota el material pirotècnic que trobeu a la via pública quan sigui encès al pas del correfoc.

-Mantingueu la distància de seguretat adequada per resguardar-vos de les espurnes i detonacions dels productes pirotècnics que s’usen tradicionalment.

-Salteu sempre endavant i mai enrere, individualment o bé en grups molt reduïts, i no us col·loqueu mai entre els timbalers i els diables per no destorbar les colles.

-En tots els casos i, per tant, també si es produeix un accident, l’incompliment d’aquestes mesures de seguretat i recomanacions per als actes de foc serà responsabilitat de cada participant.

06 h

Despertada sorollosa i enlairament de coets, a càrrec dels Mansuets de Foc

Plaça de l’Ajuntament

CLICAR per més info

Els Mansuets de Foc despertaran amb una traca a la regidora i l’alcalde i, en acabar, llançaran un coet cada minut des del terrat de l’Ajuntament per convidar la ciutadania a continuar la Festa Major.

De 10 a 14 h

Jornada de portes obertes de l’Associació de pessebristes i modelistes de Vilassar

C. Narcís Monturiol, 23, aula 9

CLICAR per més info

Si us apropeu al local de Narcís Monturiol, podreu veure el taller, l’exposició de figures interna i els  treballs que habitualment desenvolupa l’Associació de pessebristes i modelistes de Vilassar de Mar.

De 10 a 21 h

34a Fira de dibuix, pintura i ceràmica de Vilassar de Mar, a càrrec de VilassART

C. Sant Pau

CLICAR per més info

La Fira de dibuix, pintura i ceràmica de Festa Major, organitzada per VilassART, ens permetrà gaudir amb les obres de diversos artistes plàstics. Podeu consultar la pàgina web de Vilassart: https://vilassart.cat/

11 h 🎧︎

Solemne Ofici de Festa Major en memòria del naixement de sant Joan Baptista, amb la participació de la Coral Englantina, que interpretarà la Missa Pontificalis de Lorenzo Perosi, i el Cor Parroquial Sant Joan, que cantarà els goigs a Sant Joan Baptista de Mn. Pere Ribot i Sunyer. Seguidament, Monsenyor Vilanova beneirà les obres de restauració del campanar i les campanes i es procedirà al toc manual de Glòria. Església Parroquial. A la sortida de l’ofici, balls de protocol de l’Especiosa i el Pigat i la Lucia de l’AVAL

Pl. de l'església

CLICAR per més info

El solemne Ofici de Festa Major en llaor a Sant Joan Baptista serà presidit per Monsenyor Javier Vilanova, Bisbe Auxiliar de la Diòcesi de Barcelona, i comptarà amb la participació de la Coral Englantina, que cantarà la Missa Pontificalis de Lorenzo Perosi (1872-1956). En acabar, el Cor Parroquial cantarà els goigs a Sant Joan de Vilassar de Mar, obra del sacerdot i poeta vilassarenc Mossèn Pere Ribot i Sunyer. Direcció: Anna Roma; organista: José Martín Ríos. Amb la col·laboració de l’Estudi de Música. Seguidament, Monsenyor Vilanova beneirà les obres de restauració del campanar i les campanes i es procedirà al toc manual de Glòria.  A la sortida de l’ofici, tindran lloc a la plaça de l’Església els balls de protocol de l’Especiosa i el Pigat i la Lucia de l’AVAL.

De 18 a 21 h

Jocs del món

veral de l'ocata

CLICAR per més info

Transformem la plaça en un espai de joc i juguem al que juguen, o jugaven, infants d’arreu del planeta en una instal·lació participativa amb el joc com a eix vertebrador i sobre bobines de cable recuperades i tractades. Jocs de fusta gegants, jocs simbòlics, reptes, jocs d’habilitat i destresa, i fins i tot, un cangur, per a totes les edats, per a jugar en família.

18 h

Inauguració de la LXIV Exposició Col·lectiva de VilassART i de l’exposició del IX Concurs de pintura i ceràmica i Exposició infantil de Festa Major 2023, a càrrec de VilassART

espai cultural can bisa (C. Montserrat, 8) i Hotel d’Entitats (C. Sant Joan, 36)

CLICAR per més info

La LXIV Exposició Col·lectiva de VilassART amb obres de pintura, dibuix i ceràmica realitzades per les persones associades i l’alumnat es podrà veure fins al 27 d’agost a l’Espai Cultural Can Bisa. A continuació, s’inaugurarà l’exposició del Concurs de pintura i ceràmica i l’Exposició infantil Festa Major 2023 a l’Hotel d’Entitats, on també tindrà lloc el vernissatge Podeu consultar la pàgina web del Museu Municipal: https://museuvilassardemar.cat

18.30 h

Proclamació de guanyadors i lliurament del premi "Josep Maria Gomis" a la millor obra en pintura i dibuix i el premi "Salvador Giol" a la millor obra de ceràmica, a càrrec de VilassART

Hotel d’Entitats (C. Sant Joan, 36)

CLICAR per més info

Els premis "Josep Maria Gomis" a la millor obra en pintura i dibuix i "Salvador Giol" a la millor obra de ceràmica estan dotats amb una prestació econòmica de 300 € cadascun. Podeu consultar la pàgina web de Vilassart: https://vilassart.cat/

18.30 h

Visita guiada per la ruta del patrimoni dels americans (amb aforament limitat, cal inscripció prèvia)

CLICAR per més info

Si voleu aprofundir en el coneixement de la petja dels americans en el nostre poble, aprofiteu l’avinentesa per fer la ruta del patrimoni dels americans. Inscripcions al correu electrònic rutesfestamajor@gmail.com i al número de whatsapp 691813861, com a molt tard, fins a les 13 h del 22 de juny. Les places són limitades.

18.30 h

Cercavila de les colles de l’AVAL i els Mansuets de Foc

Des de l’Espai Cultural Can Bisa fins a la plaça Pau Vila

CLICAR per més info

Els Ssstrèpits i els Sons de l’AVAL, conjuntament amb els Mansuets de Foc, aniran en cercavila des de l’Espai Cultural CanBisa fins a la plaça Pau Vila per a la proclamació del Pubillatge de Vilassar de Mar 2023.

19 h

Proclamació del pubillatge de 2023, a càrrec del Pubillatge de Vilassar de Mar

plaça Pau Vila

CLICAR per més info

En el decurs d’aquest acte, entrarà a la plaça Pau Vila el pubillatge convidat, tindran lloc els discursos i el lliurament de records i es proclamaran els nous representants dels Pubillatge de Vilassar de Mar 2023.

19 h

Tarda de circ, a càrrec de la Rierada

Aparcament del Patronat Parroquial

CLICAR per més info

La Rierada programa un cabaret de circ a l’aparcament del Patronat Parroquial.

20 h 🎧︎

Concert de Festa Major amb La Principal de la Bisbal

escola pérez sala

CLICAR per més info

La Principal de la Bisbal -cobla oficial de la Generalitat de Catalunya- va ser fundada el 1888. En l’actualitat està dirigida pel compositor i director Francesc Cassú i Jordi i està formada per dotze músics i quatre veus. Aquest vespre ens oferirà un magnífic concert totalment renovat que barrejarà estils i músiques amb l’objectiu de fer-nos sentir que la música ens pot emocionar com cap altra de les arts. Podeu consultar la pàgina web de La Principal de la Bisbal: http://laprincipaldelabisbal.com/portal/

21 h

Gran paellada popular, a càrrec de la Rierada

Aparcament del Patronat Parroquial

CLICAR per més info

La Rierada us convida a un sopar popular, amb opció vegana. Reserva el teu tiquet els dies previs a www.rierada.cat.

21.30 h

Concerts de Festa Major amb Àlex Cortés, Mushkaa, Pachawa Sound, Mashup Paty i DJ Roger Freedom, a càrrec de la Rierada

Aparcament del Patronat Parroquial

CLICAR per més info

Per a aquesta nit de Festa Major, la Rierada ha programat una sèrie de concerts amb Àlex Cortés, Mushkaa, Pachawa Sound, Mashup Paty i DJ Roger Freedom.

22 h 🎧︎

Ballada de sardanes amb la cobla La Principal del Llobregat

Plaça de l’Ajuntament

CLICAR per més info

La cobla Principal del Llobregat, fundada el 1929 a Cornellà de Llobregat, va obtenir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya amb motiu del seu 75è aniversari. Destaca pel seu treball conjunt amb formacions corals, instrumentals i rítmiques, per la col·laboració amb altres cobles i la  participació en múltiples cicles musicals. En aquesta ocasió, interpretarà un programa especial de Festa Major. I després de ballar, coca i cava per a tothom! Brindarem pels Joans i Joanes! No us ho perdeu! Podeu consultar la pàgina web de la Llobregat: https://lallobregat.wixsite.com/lallobregat

22.30 h

Correfoc de Festa Major, amb els Mansuets de Foc

De la plaça Picasso a la plaça del Círcol

CLICAR per més info, mesures de seguretat i ruta

El tradicional correfoc dels Mansuets de Foc amb els diables Atabalats de Cerdanyola (Mataró) i una altra colla per confirmar, començarà a la plaça Picasso, continuarà per la plaça Jeroni Gelpí i seguirà pels carrers Picasso, Montevideo, Sant Joan, Montserrat, Santa Isabel, Sant Ignasi i plaça del Círcol, on finalitzarà.

MESURES DE SEGURETAT PER AL CORREFOC

Per als propietaris d’establiments i veïns:

-Per evitar accidents, retireu del carrer qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del correfoc com, per exemple, testos, taules, cadires, para-sols... 

-Retireu els vehicles de la zona per on passarà la cercavila de foc.

-Tanqueu les portes, les finestres i els balcons i protegiu les obertures per impedir l’entrada de coets i  guspires.

-Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals exteriors per prevenir que es puguin encendre.

-Protegiu els aparadors i les vidrieres ubicades en l’itinerari que seguiran els grups de foc. Podeu utilitzar com a protecció cartrons per tal d’evitar cremades als vidres i altres elements de l’immoble. 

-Desconnecteu tot tipus d’alarmes.

-Encara que els assistents al correfoc us demanin aigua per reduir la calor, no els en tireu. Així evitareu que la pólvora es mulli i exploti o surti en una direcció imprevista.

-No col·loqueu decoració penjada dels fanals, balcons, parets, carrers ni places en tot el recorregut del correfoc. 

Per als espectadors i els participants:

-Informeu-vos bé del recorregut del correfoc i seguiu les recomanacions i les indicacions dels serveis d’ordre per tal que la vostra participació en el correfoc esdevingui una autèntica festa.

-La roba idònia per assistir a un correfoc és la de cotó, amb mànigues, pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agafin bé els peus. Eviteu participar activament en l’acte si porteu roba de fibra sintètica, ja que provoca greus cremades en el cas que accidentalment s’encengui.

-Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot, no corregueu, ja que les flames revifarien.

-Espereu la comitiva del correfoc en carrers amples i eviteu les aglomeracions i els embussos de gent.

-No demaneu aigua als veïns. Així, evitareu bloquejos i relliscades i que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.

-No porteu els vostres infants més petits a primera línia de foc.

-No envaïu l’espai on el grup de foc fa l’actuació i no agafeu ni destorbeu cap dels seus membres.

-No es pot encendre foc ni fumar al voltant de les bosses o receptacles de material pirotècnic ni a prop dels portadors del material que utilitzen els grups.

-Eviteu posar-vos sota el material pirotècnic que trobeu a la via pública quan sigui encès al pas del correfoc.

-Mantingueu la distància de seguretat adequada per resguardar-vos de les espurnes i detonacions dels productes pirotècnics que s’usen tradicionalment.

-Salteu sempre endavant i mai enrere, individualment o bé en grups molt reduïts, i no us col·loqueu mai entre els timbalers i els diables per no destorbar les colles.

-En tots els casos i, per tant, també si es produeix un accident, l’incompliment d’aquestes mesures de seguretat i recomanacions per als actes de foc serà responsabilitat de cada participant.

23.30 h

Ball de Festa Major amb La Principal de la Bisbal

Escola Pérez Sala

CLICAR per més info

La Principal de la Bisbal ens oferirà una nit de ball amb música, so i llum, amb una selecció de les cançons actuals i de les cançons de tota la vida, que han passat de generació en generació i continuen tenint sentit perquè són portadores vives de la festa. Si hi ha la Principal, hi ha festa! Podeu consultar la pàgina web de La Principal de la Bisbal: http://laprincipaldelabisbal.com/portal/

23.30 h

Concert de Festa Major amb Suu i Rock’n Busto (tribut a Lax’n Busto)

Escola DEL mar

CLICAR per més info

La cantautora Suu va començar actuant a través de les xarxes socials. Amb 18 anys va rebre el premi Enderrock a la millor artista revelació i va tocar als festivals Clownia i Canet Rock. El 2020 va treure l’àlbum Ventura amb el tema Tant de bo, cançó de l’estiu de TV3. L’any 2022 va publicar el seu tercer disc, Karaoke, inspirat en la música dels anys 1980 i 1990. 

 A continuació, actuarà Rock’N’Busto (tribut a Lax’n’Busto), que ens permetrà tornar a cantar les cançons dels LAX’N! Podrem escoltar de nou en directe els grans èxits d’un dels grups del rock català que va marcar una època. Amb aquesta proposta, les tornades del grup vendrellenc sonaran a Vilassar de Mar.