DIUMENGE 25 de juny

De 10 a 13 h

VI Trobada de cotxes clàssics, a càrrec de Club Maresme Clàssics

Av. Eduard Ferrés, entre Montevideo i Riera d’en Cintet

CLICAR per més info

El Club Maresme Clàssics ens ofereix la possibilitat de gaudir dels cotxes clàssics de dècades passades que de ben segur han format part de les nostres vides.

10.30 h 🎧︎

Benedicció del llagut Manel, amb Bricbarca i Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí

Platja de l’espigó de Garbí

CLICAR per més info

La benedicció del llagut Manel es realitzarà segons la tradició vilassarenca del segle XVIII, recuperada per Bricbarca - Centre d’Estudis Nàutics de Vilassar de Mar gràcies a la documentació del Dr. Ramon Muns Vilaró, amb la col·laboració del Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí.

D'11 a 14 h

Fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

La fira d’americans ens portarà un cap de setmana de propostes lúdiques, culturals i gastronòmiques, pensades per a tots els públics.

11.30 h

Cercavila “Terramar” de la Cia. Xarop de Canya a la fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

La companyia d’animació Xarop de Canya realitzarà la cercavila “Terramar” per la fira d’americans.

11.30 h

Visita guiada per la ruta del patrimoni dels americans (amb aforament limitat, cal inscripció prèvia)

CLICAR per més info

Si voleu aprofundir en el coneixement de la petja dels americans en el nostre poble, aprofiteu l’avinentesa per fer la ruta del patrimoni dels americans. Inscripcions al correu electrònic rutesfestamajor@gmail.com i al número de whatsapp 691813861, com a molt tard, fins a les 13 h del 22 de juny. Les places són limitades.

11.45 h

Concert del Cor Vila Azari: El Llibre Vermell de Montserrat (s. XIV)

Església Parroquial

CLICAR per més info

Fundat el 1995 en el si de l'Aula de Música de Vilassar de Mar amb el nom de Cor de l'Aula de Música de Vilassar de Mar, prengué el nom de Cor Vila Azari a partir de 1998 amb la incorporació de Josep Maria Gregori a la direcció. És un cor amateur de música antiga que es complau en la interpretació de la música medieval i del renaixement. Ha participat en diverses trobades de cant coral i sovint és convidat a cantar en diverses parròquies del Maresme i en d’altres indrets de Catalunya. Podeu consultar la pàgina web de l’Aula de Música: https://www.aulademusica.cat/

12 h

Presentació del llibre Decàleg irreverent per a la defensa del català, de Gerard Furest, a càrrec de l’Assemblea Nacional Catalana

Jardí de l’Espai Cultural Can Bisa (C. Montserrat, 8)

CLICAR per més info

En el llibre Decàleg irreverent per a la defensa del català Gerard Furest desmunta els prejudicis, pors i perversions que ens tenallen a l’hora de parlar el català i ens ofereix un decàleg de propostes per mantenir viva la llengua en el s. XXI.

12 h 🎧︎

Pesca de llorito, a càrrec del Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí

Platja de l’espigó de Garbí

CLICAR per més info

A les 8 h del matí es llençarà un coet des de les casetes de l’Espigó de Garbí per avisar de la sortida de tots els pescadors que vulguin pescar lloritos durant la trobada, que hauran de tornar amb tota la pesca abans de les 12 h. Seguidament es farà un dinar.

12.30 h 🎧︎

Subhasta cantada de peix, a càrrec dels Pescadors de Garbí i Bricbarca

espigó de Garbí

CLICAR per més info

Si voleu participar en una subhasta de peix capturat a les nostres platges, a la manera tradicional, començant pel preu més alt, i a la baixa, fins que algun dels presents es faci amb el lot, aprofiteu l’oportunitat que us ofereixen els nostres pescadors.

13 h

Actuació itinerant “Hem fet les Amèriques!”, de la Cia. Xarop de Canya a la fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

Xarop de canya ens oferirà la cercavila “Hem fet les Amèriques” per la fira d’americans.

16.30 h

Visita comentada als principals elements patrimonials de l’Església Parroquial de Sant Joan, a càrrec d’Alexis Serrano (Centre d’Estudis Vilassarencs). En acabar, es podrà visitar el campanar

Església Parroquial

CLICAR per més info

Si voleu conèixer els principals elements patrimonials de l’Església Parroquial de Sant Joan, aprofiteu l’avinentesa i realitzeu la visita comentada, a càrrec d’Alexis Serrano, del Centre d’Estudis Vilassarencs.

16.45 h

Partides simultànies d’escacs

Plaça del Comú de les noies (Carrer d’en Saura)

CLICAR per més info

Partides simultànies d’escacs, a càrrec d’un mestre internacional, organitzades pel Club Escacs Vilassar de Mar. Inscripcions 15 minuts abans de l’inici de l’activitat.

De 17 a 21 h

Fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

Podreu gaudir de les propostes lúdiques, culturals i gastronòmiques de la fira d’americans també en horari de tarda.

17 h

Campionat Slot de Festa Major, a càrrec d’Slot Meeting, els amics de l’Scalèxtric de Vilassar de Mar

escola pérez sala

CLICAR per més info

Slot Meeting, els amics de l’Scalèxtric de Vilassar de Mar, organitza el Campionat d’Scalèxtric de Festa Major  amb quatre circuits en mode cronòmetre per a tot el pública partir de 4 anys. Hi haurà premis per a tres categories (infants, joves i adults).

17.30 h

Cercavila “Immersió” de la Cia. Xarop de Canya a la fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

La companyia d’animació Xarop de Canya realitzarà la cercavila “Immersió” per la fira d’americans.

18 h

Exhibició de Taekwondo, a càrrec de l’alumnat del Club Taekwondo Vilassar

Plaça Tarradellas

CLICAR per més info

L’alumnat del Club Taekwondo Vilassar realitzarà una exhibició a la plaça Tarradellas.

18 h

Concert de Festa Major amb la participació de la Coral Polifònica Joia d’Alella, el Cor CMC Poblenou de Barcelona i la Coral Englantina de Vilassar de Mar

Església Parroquial

CLICAR per més info

La Coral Englantina organitza el tradicional concert de Festa Major amb la participació de la Coral d’Alella, la Coral del Poble Nou i la Coral Englantina de Vilassar de Mar.

18.30 h

Visita guiada a la Casa Museu Carme Rovira (amb aforament limitat, cal inscripció prèvia)

CLICAR per més info

Inscripcions al correu electrònic rutesfestamajor@gmail.com i al número de whatsapp 691813861, com a molt tard, fins a les 13 h del 22 de juny. Les places són limitades.

18.30 h

Cercavila dels Ssstrèpits de l’AVAL

Des del Veral de l’Ocata fins a la plaça de l’Ajuntament

CLICAR per més info

Els Ssstrèpits de l’AVAL realitzaran una cercavila des del Veral de l’Ocata fins a la plaça de l’Ajuntament, on tindrà lloc l’actuació castellera.

18.45 h

Actuació itinerant “Carmen Miranda i els americans” de la Cia. Xarop de Canya a la fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

Xarop de canya ens oferirà la cercavila “Carmen Minada i els americans”, inspirada en la famosa cantant de samba i actriu brasilera.

19 h

Festa Holi

Plaça del Barato

CLICAR per més info

El Consell d’Adolescents de Vilassar de Mar proposa una Festa Holi amb DJ i animació i plena de colors, adreçada a tots els públics. Es recomana inscripció prèvia per l’app VDM. La inscripció inclou tres bosses de pols colors. Vinga, animeu-vos!

19 h

TEATRE DE FESTA MAJOR AMB L’OBRA ANIMALS DE COMPANYIA, D’ESTEL SOLÉ, A CÀRREC DE LA TROPA TEATRE

Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8)

CLICAR per més info

En un to de comèdia realista, l’obra posa en dubte els valors de l’amistat i la sinceritat en una història d’egos i enveges que constata que la soledat i la necessitat d’afecte poden fer que tots plegats ens convertim en animals de companyia.

Direcció: Carme Lloret i Rosa Cleries.

Preu de l’entrada: 10€ (8€ socis/es de la Tropa). Venda d’entrades: a la web de la Tropa Teatre www.latropateatre.net i 1 hora abans de cada representació a taquilla.

19 h 🎧︎

Exhibició castellera, a càrrec dels Capgrossos de Mataró, els Castellers de Cornellà i els Castellers d’Esplugues

plaça de l'ajuntament

CLICAR per més info

Els Capgrossos de Mataró comptaran amb l’acompanyament dels Castellers de Cornellà i els Castellers d’Esplugues. Els Castellers de Cornellà, nascuts el 1991, són una colla castellera de Cornellà de Llobregat. Vesteixen amb camisa de color lila i els seus millors castells són el 4 de 8, el 2 de 7, el 3 de 7 aixecat per sota, el 5 de 7 i el 7 de 7. Els Castellers d'Esplugues, coneguts com a Cargolins, són una colla castellera d'Esplugues de Llobregat, fundada el 1994. Tenen una camisa de color blau elèctric i els seus millors castells són el 3 de 8, el 4 de 8, el 2 de 7, el 9 de 7, el 3 de 7 aixecat per sota i el 5 de 7. Podeu consulta la pàgina web dels Capgrossos de Mataró (https://capgrossos.cat/) i els Castellers de Cornellà (https://www.castellersdecornella.com/) i el Facebook dels Castellers d’Esplugues https://www.facebook.com/CastellersEsplugues/

19.30 h

Presentació de llibre Entre camins, bruixes i tempestes: les creus del Vilassar històric, del CEV i el COMCA de Cabrils, a càrrec del Centre d’Estudis Vilassarencs. En acabar, se servirà el tradicional brindis de Festa Major del CEV

jardí de l'espai cultural can bisa

CLICAR per més info

El COMCA de Cabrils presentarà el llibre Entre camins, bruixes i tempestes: les creus del Vilassar històric. Seguidament se servirà el tradicional brindis de Festa Major del Centre d’Estudis Vilassarencs. Podeu consultar la pàgina web del Centre d’Estudis Vilassarencs: https://www.cevilassarencs.cat

19.30 h

Espectacle familiar d’humor Cösmix, a càrrec de Teatre Mòbil

veral de l'ocata

CLICAR per més info

Dos viatgers infatigables, estranys i extravagants arriben a l’escenari programats per fer riure. Com dos homes orquestra, despleguen les seves millors habilitats: fan música impossible, fan teatre “reciclàssic”, fan l’animal i fins i tot, ens avancen el futur en viu i en directe! Cösmix, dos còmics de dimensions còsmiques i un mix de bogeria! Esteu preparats? Doncs ja els tenim aquí.

20 h

Actuació itinerant “Les vuit i sereno!” de la Cia. Xarop de Canya a la fira d’americans

C. Sant Joan i Anselm Clavé

CLICAR per més info

Xarop de canya ens oferirà l’actuació itinerant “Les vull i sereno” per cloure la fira d’americans.

20.30 h

Sopar popular i combat de glosa, a càrrec de la Rierada

Plaça del Círcol

CLICAR per més info

El sopar popular, a càrrec del Casal Popular Atzari, precedirà el III Combat de glosa de Vilassar. Vine a gaudir del millor cant improvisat amb glosadores vingudes de tots els Països Catalans.

20.30 h

Exhibició d’acrobàcies en moto, a càrrec d’en Narcís Roca

Plaça Tarradellas

CLICAR per més info

El vilassarenc Narcís Roca va descobrir la seva passió pel motor i les dues rodes de ben petit, al taller del seu pare, expilot oficial de motocros. Va iniciar-se fent acrobàcies amb tota mena de vehicles i va començar a actuar per tot Europa fins que amb 19 anys va crear el Narcís Roca Stunt Show, una empresa d’espectacles de motor dedicada a oferir exhibicions en tota mena d’esdeveniments. També ha participat en diversos campionats d’Europa i del Món i en filmacions de publicitat i cinema. Si t’agrada el motor, no et perdis aquesta exhibició.

21 h

Contes per a adults: ¡Viva la Vida!, a càrrec de Martha Escudero, narradora professional

Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch

CLICAR per més info

Paradoxalment, així ho va escriure Frida a la seva última obra sobre la vermella carn d’una síndria l’any de la seva mort. Magdalena Carmen Frieda Kahlo Calderón, Frida Kahlo, va néixer a Mèxic el 1907. Dona sorprenent, intensa, compromesa i profundament enamorada: de la vida, de Diego, de la seva terra. Un recorregut per la vida d’aquesta gran pintora a través de contes, històries i relats d’aquell Mèxic que ella va portar sempre al cor i va plasmar a la seva obra. Adaptació de relats d’autors mexicans com Norma Román Calvo, Bruno Traven i Ángeles Mastretta. Recomanat a partir de 16 anys.

21.30 h 🎧︎

Concert del Quartet Seasons, el Cor VilasSons i la Vilassar Big Band de l’Aula de Música amb la col·laboració de Judit Neddermann

Escola Pérez Sala

CLICAR per més info

La nit començarà amb un concert del Cor VilasSons, que va néixer el 2014 en el sí de l’Aula de Música sota la direcció de Judit Neddermann i actualment el dirigeix Marcel Llimona. El Cor interpreta un repertori que combina el gospel amb la música tradicional i folklòrica de diferents països, amb cançons arranjades pel seu director. A les 22.15 h actuarà el Quartet Seasons, un quartet vocal creat a l’Aula de Música que combina diferents estils, des dels boleros més emblemàtics fins al pop americà, tot passant per cançons catalanes. El seu variat repertori de cançons compta amb els arranjaments del seu director, Marcel Llimona. A les 23.15 h arribarà el torn de la Vilassar Big Band. Nascuda en el sí de l’Aula de Música el 2013, és una orquestra de jazz formada per 16 músics i dos cantants, sota la direcció de Joan Moragas. La major part d’ells són residents al Maresme. El seu objectiu primordial és apropar i divulgar el repertori jazzístic, propulsar la música en viu i oferir concerts. En aquesta actuació interpretarà obres de diferents èpoques, estils i compositors, amb un passeig pel jazz pensat per fer gaudir a tots els públics. En el decurs de les actuacions comptarem amb la col·laboració de Judit Neddermann. Podeu consultar la pàgina web de l’Aula de Música: https://www.aulademusica.cat/


22 h

Festa màgica, a càrrec de Màgic Grup Maresme

Plaça Picasso

CLICAR per més info

L’espectacle consistirà en una gala variada i dinàmica de diversos mags que realitzaran una exhibició de màgia en què demostraran lesseves habilitats per a tots els públics, a càrrec de l’associació Màgic Grup Maresme.

23 h

Festa Va Parir Tour 2023, de Ràdio Flaixbac

escola del mar

CLICAR per més info

Torna per Festa Major el Va Parir Tour, la gira de festes per Catalunya de Ràdio Flaixbac, la ràdio musical líder. Gaudirem d’un festival espectacular per saltar, cantar, suar i cridar al món que estem més vius que mai. Al xou musical del Va Parir Tour sonarà la millor música i l’escenari s’omplirà d’efectes visuals. La festa està garantida amb els locutors Marc Frigola, Mar Arans, Andreu Presas, Carles Pérez i l’humor del Gran Germán. No et perdis l’espectacle més esperat, el definitiu, Va Parir Tour 2023. Podeu consultar la pàgina web de Ràdio Flaixbac: https://flaixbac.cat/