DIvendres 23 de juny

15.45 h

CONCENTRACIÓ PER ANAR A RECOLLIR LA FLAMA DEL CANIGÓ

Plaça de l'ajuntament

CLICAR per més info

Per anar a Dosrius a buscar la Flama del Canigó, cal que tingueu més de 12 anys (el recorregut és d’unes 2 hores) i que us inscriviu clicant aquí

16.30 h

VISITA A LA CASA PAIRAL, A CÀRREC DELS MANSUETS DE FOC

Casa Pairal (C. Rosari, 59)

CLICAR per més info

Els Mansuets de Foc portaran la Festa Major a la gent gran, amb una demostració de foc i una cercavila.

18 h 🎧︎

CONCENTRACIÓ DE VILATANS DELS DIVERSOS SECTORS I CERCAVILA PER ANAR A REBRE EL SANT RAMON I EL PIGAT I LA LUCÍA, A CÀRREC DE LES COLLES DE L’AVAL, LA RIERADA I LA TROPA TEATRE 

plaça de l'ajuntament

CLICAR per més info

Les veïnes i els veïns dels diversos sectors del poble es concentraran amb les respectives banderes per anar tots junts en cercavila cap a l’espigó de Garbí a rebre el Sant Ramon, que portarà el Pigat i la Lucia, a càrrec de les colles de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre.

 Podeu consultar la pàgina web de Bricbarca: http://www.bricbarca.org/

18.15 h 🎧︎

Arribada del Sant Ramon i desembarcament del Pigat i la Lucía i els representants de cada sector, que portaran l’exvot del Sant Ramon i les banderes dels colors de la Rierada, amb Bricbarca, Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí, les colles de l’AVAL i La Tropa Teatre

Platja de l’espigó de Garbí

CLICAR per més info

El quillat Sant Ramon i les embarcacions de Bricbarca portaran el Pigat i la Lucia, l’exvot del Sant Ramon, i els representants de cada sector amb les banderes respectives de la Rierada. A la platja hi haurà delimitada una zona per a cada sector, on el poble esperarà l’arribada de la seva bandera, amb Bricbarca, Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí, les colles de l’AVAL i La Tropa Teatre.

Els exvots mariners eren ofrenes fetes a una divinitat en senyal d’agraïment i en compliment d’un vot o en record d’un benefici rebut. Normalment consistien en un model d’una embarcació o d’un retaule policromat que es penjava a la paret o al sostre de l’ermita o capella on es venerava aquell sant o mare de Déu. La gent de mar vilassarenca feia les seves ofrenes al santuari de La Cisa, un dels principals santuaris mariners de la costa catalana. Per recuperar la tradició dels exvots, Bricbarca ha construït un model del Sant Ramon que romandrà a l’escala de l’altar major de l’església durant la Festa Major de Sant Joan.

18.30 h 🎧︎

Cercavila per anar al pregó i la hissada de banderes, a càrrec de les colles de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre

Platja de l’espigó de Garbí

CLICAR per més info

La comitiva, que portarà l’exvot del Sant Ramon, es dirigirà cap a l’Ajuntament per escoltar el pregó i fer la hissada de banderes dels tres colors de la Rierada (verd, taronja i blau).

18.45 h 🎧︎

ACTUACIÓ DE LA TURRUNATS BAND AMB LA INTERPRETACIÓ DE L’OBRA NO HI HA RES COM VILASSAR

Plaça de l'AJUNTAMENT

CLICAR per més info

La Turrunats Band, nascuda en el si de l’Aula de Música, està formada per músics i aficionats del nostre poble. Sota la direcció de Xavier Simó ens oferirà obres per a instruments de vent, arranjades per a ser tocades al carrer de forma itinerant, entre elles, No hi ha res com Vilassar, composada el 1951 pels vilassarencs Josep Pol i Ramon Castells.

19 h 🎧︎

Pregó de Festa Major, a càrrec de Pere Guardiola, membre de la Comissió organitzadora del Centenari de la Unió Esportiva Vilassar de Mar, gran petardada, actuació de la Sant Pau Rhum Band, que interpretarà La Rumba de Vilassar de Mar, i exhibició dels Mansuets de Foc i els capgrossos, l’Especiosa i el Pigat i la Lucia de l’AVAL

Pl. AJUNTAMENT

CLICAR per més info

El responsable de realitzar el pregó serà Pere Guardiola, en nom i representació de la Comissió organitzadora del Centenari de la Unió Esportiva Vilassar de Mar. A continuació, gran petardada i actuació de la Sant Pau Rhum Band, que interpretarà La Rumba de Vilassar de Mar. Els Mansuets de Foc, el drac Cremavila i les diverses colles de l’AVAL faran una exhibició.

20.15 h 🎧︎

Celebració de la Festa dels Països Catalans, a càrrec dels Ssstrèpits de l’AVAL i La Tropa Teatre

Pl. de l'església

CLICAR per més info

La Flama del Canigó, vinculada al solstici d’estiu i símbol de germanor entre els territoris de parla catalana, arribarà a la plaça de l’Església, on serà rebuda pels Ssstrèpits de l’AVAL i cremarà en un peveter. Tot seguit, La Tropa Teatre llegirà el missatge de 2023, elaborat per Lluís Puig i Gordi, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 2017, (https://www.omnium.cat/ca/projectes/flama-canigo/missatge/). 

Aquesta activitat és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de Corriol.

20.45 h 🎧︎

Repic de la Campana Major de vigília de la festivitat del naixement de Sant Joan Baptista

església parroquial

CLICAR per més info

Les obres de rehabilitació del campanar de l’església parroquial de Sant Joan han permès dotar la Campana Major, Joana Vicenta Enrica, d’un sistema que garantirà el seu toc manual.  A més, enguany, les campanes horàries compleixen 200 anys (1823-2023). Per commemorar-ho, la Parròquia de Sant Joan de Vilassar i el Centre d’Estudis Vilassarencs han promogut l’estudi de les campanes, l’edició d’un opuscle commemoratiu i la recuperació del toc manual (l’any 2022 va ser declarat patrimoni mundial immaterial per la UNESCO). Amb aquesta acció, Vilassar de Mar vol recuperar part del seu patrimoni sonor històric vinculat als usos civils i litúrgics d’aquest singular instrument.

21.30 h

Sopar i concurs de truites, a càrrec de la Rierada

Aparcament del Patronat Parroquial

CLICAR per més info

Vine amb els teus amics, amigues o familiars i participa del gran concurs de truites del Maresme. Demana coca de Sant Joan i cava a la barra!

23.30 h

Concerts de revetlla, a càrrec de la Rierada

Aparcament del Patronat Parroquial

CLICAR per més info

La nit de la revetlla de la Rierada comptarà amb diverses actuacions que es tancaran amb la participació de punxadiscos. Podeu consultar la pàgina de la Rierada: www.rierada.cat.

23.30 h

Revetlla de Sant Joan amb Versión Imposible i actuació d’un punxadiscos

escola pérez sala

CLICAR per més info

Versión Imposible serà el grup encarregat d’animar la revetlla de Sant Joan. Encapçalat pel showman David Moreno, amb l’acompanyament de cinc músics, el grup versionarà artistes de totes les èpoques i estils (Fito, Dani Martín, Shakira, Julio Iglesias, Camilo Sesto, Eros Ramazzotti, Louis Armstrong, Estopa...), en una proposta en què no faltarà l’humor i una posada en escena teatral. I, en acabar, un punxadiscos allargarà la nit. Podeu consultar la pàgina web de Versión Imposible: http://www.versionimposible.com/